Vlada je za direktorja Akosa imenovala Marka Mišmaša

Slovenija 08. Jun 202313:26 1 komentar
Antene
Žiga Živulović jr./Bobo

Potem ko je predlog ministrice za digitalno preobrazbo Emilije Stojmenove Duh za imenovanje Marka Mišmaša na mesto direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) prejšnji teden izginil z dnevnega reda vladne seje, je ministrska ekipa Mišmaša danes imenovala na čelo Akosa.

Dolgotrajno postavljanje direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) je končano. Vlada je na današnji seji na to mesto imenovala magistra na področju telekomunikacij Marka Mišmaša. Ta je bil zadnje leto in pol direktor organizacijske enote razvoj in raziskave v podjetju Iskra Mehanizmi, aktiven pa je bil tudi v SRIP ACS (Strateško razvojno inovacijsko partnerstvo na področju Mobilnosti). Marko Mišmaš je bil skoraj dva mandata član sveta Akosa.

Do novembra lani je Agencijo za komunikacijska omrežja in storitve s polnimi pooblastili vodila Tanja Muha, po izteku petletnega mandata pa je bila še pol leta vršilka dolžnosti direktorice. Od začetka maja letos je Akos začasno vodil Marko Pohar. Javni natečaj za direktorja Akosa se je namreč jeseni lani zaključil brez izbora. Po besedah naših virov je natečajna komisija tedaj kot primerne sicer ocenila štiri kandidate, Mišmaša, ki se je na takratni natečaj tudi prijavil, pa med njimi ni bilo. Je pa bil uspešen s prijavo na ponovljeni natečaj, ki je bil objavljen februarja letos.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje