Vlada Joška Kadivnika imenovala za direktorja Sove

Slovenija 24. Nov 202212:55 0 komentarjev
Tina Kosec/BOBO

Joška Kadivnika, ki ga je Golobova vlada na prvi seji postavila za vršilca dolžnosti direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije, je vlada danes imenovala za direktorja Sove za naslednje petletno obdobje. Imenovanju po naših informacijah ni nasprotoval nihče od članov vlade.

Vlada je dosedanjega vršilca dolžnosti direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Joška Kadivnika na današnji seji imenovala za direktorja agencije s polnimi pooblastili. Kadivnik je vršilec dolžnosti postal na prvi seji Golobove vlade na začetku junija, potem ko je sedanja ministrska ekipa s čela Sove razrešila Janeza Stuška.

Kot je navedeno na spletni strani agencije, je Kadivnik vso svojo poklicno pot služboval v varnostnih strukturah, večinoma v Slovenski obveščevalno-varnostni agenciji, kjer je od leta 2001 opravljal delo na različnih vodstvenih položajih. Pred imenovanjem za vršilca dolžnosti direktorja Sove je bil dve leti namestnik direktorja agencije.

“V agenciji se je ukvarjal predvsem z operativnim področjem dela in je strokovnjak za protiobveščevalne naloge in druge varnostne vsebine. Intenzivno je sodeloval v različnih oblikah mednarodnega sodelovanja agencije na bilateralni in multilateralni ravni,” še lahko preberemo v njegovem življenjepisu.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!