Vlada razrešila člana upravnega odbora Pedagoškega inštituta

Slovenija 17. Avg 202313:28 0 komentarjev
pedagoški inštitut
foto: Pedagoški inštitut

Vlada je razrešila člana upravnega odbora Pedagoškega inštituta Stojana Sorčana in na njegovo mesto imenovala Tomaža Boha.

Vlada je na dopisni seji razrešila člana upravnega odbora Pedagoškega inštituta Stojana Sorčana in na njegovo mesto na predlog ministrstva, pristojnega za raziskovalno dejavnost, do izteka mandata imenovala Tomaža Boha. Obenem je sprejela strategijo in akcijski načrt za ozelenitev javne izobraževalne in raziskovalne infrastrukture do leta 2030.

Kot so zapisali v sporočilu po seji vlade, je strategija ključna za dolgoročen razvoj javne izobraževalne in raziskovalne infrastrukture s ciljnimi vlaganji v bolj kakovosten, varčen, nizkoogljičen, energetsko učinkovit in s sodobno opremo opremljen stavbni fond, pri čemer bodo upoštevali načelo, “da se ne škoduje bistveno”.

“Tako načrtovana investicijska vlaganja lahko v največji meri prispevajo k zelenemu in digitalnemu prehodu in trajnostnemu izobraževalnemu ter raziskovalnemu stavbnemu fondu,” so navedli.

Po njihovih pojasnilih je dokument nastal v sodelovanju ministrstva za visoko šolstvo, znanost in inovacije, ministrstva za vzgojo in izobraževanje ter strokovnjakov različnih področij, tako tistih, ki so operativno vezani na obravnavana področja, kot tistih s širšim pogledom in vizijo razvoja tega področja in družbe nasploh.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!