Vlada ustanovila službo za digitalno preobrazbo

Slovenija 22. Jul 202117:42 > 22:57 0 komentarjev
kibernetski napad
PROFIMEDIA

Vlada je na današnji seji sprejela odločitev o ustanovitvi službe za digitalno preobrazbo. Med glavnimi nalogami bo med drugim spremljanje in analiziranje postopka digitalne preobrazbe na državni ravni in v posameznih regijah.

Vlada je na današnji seji sprejela odlok o ustanovitvi in nalogah službe za digitalno preobrazbo. Omenjena služba bo, kot so zapisali po seji vlade, spremljala in analizirala postopek digitalne preobrazbe na državni ravni in v posameznih regijah, pripravljala strateške državne dokumente in politike s področja digitalne preobrazbe ter usklajevala in spremljala njihovo izvajanje.

“Naloge službe so tudi, da pripravlja in usklajuje ukrepe institucij na državni ravni s področja politike digitalne preobrazbe ter spremlja in usklajuje njihovo izvajanje ter pripravlja in izvaja ključne državne projekte, ki so v skladu z državno strategijo digitalizacije in vplivajo na izboljšanje digitalnih kazalnikov. Poleg tega pripravlja, vodi in izvaja lastne projekte politike digitalne preobrazbe, ki so financirani iz proračuna države in skladov Evropske unije,” so ob tem še pojasnili.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!