Vlada za v. d. direktorja Akosa imenovala Marka Poharja

Slovenija 04. Maj 202314:37 1 komentar
Antene na strehi
Žiga Živulovič jr./BOBO

Vlada je za vršilca dolžnosti direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve (Akos) imenovala Marka Poharja. Funkcijo bo odpravljal največ šest mesecev.

Vlada je na današnji seji za vršilca dolžnosti direktorja Agencije za komunikacijska omrežja in storitve RS (Akos) imenovala Marka Poharja. Funkcijo bo odpravljal od 8. maja do imenovanja direktorja, vendar največ za šest mesecev ali najdlje do 7. novembra, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

Razpis za direktorja Akosa je se je lansko jesen zaključil brez izbora. Ministrstvo za digitalno preobrazbo je nato nov razpis objavilo v začetku februarja, ga nekaj dni pozneje umaknilo in še enega objavilo sredi februarja. Vlada je Poharja za v. d. direktorja Akos postavila do zaključka tega javnega natečaja. Izbrani kandidat bo imenovan na položaj direktorja agencije za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Akos sedaj kot v. d. direktorice vodi Tanja Muha. Za polni mandat je bila imenovana v začetku novembra 2017, novembra lani pa se ji je petletni mandat uradno iztekel. Mark Pohar je kot v. d. direktorja leta 2011 že vodil Agencijo za pošto in elektronske komunikacije RS (Apek), ki se je nato leta 2014 preimenovala v Akos.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentarji (1)

Prikaži vse komentarje