Hudrič napihal 0,01 mg alkohola v litru izdihanega zraka nad zakonsko mejo

Slovenija 24. Nov 202310:41 7 komentarjev
Gregor Hudrič
FOTO: Policija

Odstopil je vodja direktorata za policijo Gregor Hudrič. Na notranjem ministrstvu pravijo, da je rezultat preizkusa alkoholiziranosti pokazal 0,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka nad zakonsko dopustno mejo. Hudrič je vozil službeni avtomobil in tako v telesu ne bi smel imeti nič alkohola.

Gregor Hudrič, ki je vodenje direktorata za policijo in druge varnostne naloge prevzel pod aktualnim notranjim ministrom Boštjanom Poklukarjem, je odstopil. O tem sta prva poročala Dnevnik in portal 24ur.com.

Informacijo so za N1 potrdili na ministrstvu za notranje zadeve, kjer so pojasnili, da je Hudriča v nedeljo ustavila policijska kontrola nekaj po 15. uri v kraju Potoki. “Rezultat preizkusa alkoholiziranosti je pokazal 0,01 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka nad zakonsko dopustno mejo,” pravijo na ministrstvu, kjer dodajajo, da je Hudrič vozil službeni avtomobil. To pomeni, da v telesu ne bi smel imeti čisto nič alkohola.

Na ministrstvu so dodali, da Hudrič svoje ravnanje obžaluje in zanj prevzema polno odgovornost. “Zato je ministru za notranje zadeve Boštjanu Poklukarju podal odstopno izjavo in ne glede na ugotovljeno nizko stopnjo tako zaščitil svojo integriteto in integriteto ministrstva,” so dodali.

Minister bo tako vladi predlagal razrešitev Hudriča in predlagal novega v. d. generalnega direktorja direktorata za policijo in druge varnostne naloge. “Poudarjamo, da alkohol ne sodi za volan, in zagovarjamo ničelno toleranco do alkohola v prometu,” so še sporočili z ministrstva.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje