Voznika Arrivinega avtobusa suspendirali, ker naj bi med vožnjo igral igrice

Slovenija 02. Jun 202214:13 > 14:45 5 komentarjev
Arriva
Denis Sadiković/N1

Podjetje Arriva je bilo obveščeno, da je eden od njegovih voznikov med vožnjo igral igrice po telefonu. Kot je razvidno iz obvestila, namenjenega zaposlenim, so voznika suspendirali, proti njemu pa so sprožili postopek za izredno odpoved delovnega razmerja.

Vodstvo prevozniškega podjetja Arriva je po informacijah N1 v obvestilu, ki ga je naslovilo na zaposlene, sporočilo, da je eden od voznikov, zaposlenih v podjetju, med vožnjo igral igrice po telefonu. Voznika so po lastnih navedbah nemudoma suspendirali in proti njemu sprožili postopek za izredno odpoved delovnega razmerja.

Vodstvo Arrive je bilo o dogodku, kot so zapisali, obveščeno včeraj (1. junija) “od medijev”. Ravnanje voznika so prijavili policiji in jim predali dokazno gradivo.

V obvestilu zaposlenim, pod katerega je podpisan direktor skupine Arriva Slovenija Bo Karlsson, piše še, da “v podjetjih Arriva velja ničelna toleranca do uporabe telefona med vožnjo, kakor tudi do vseh drugih oblik malomarnega, nevestnega in neodgovornega vedenja, ki bi v čemerkoli lahko ogrožalo naše potnike in seveda tudi druge udeležence v prometu”. Vodstvo podjetja voznike poziva, naj zagotavljajo varno in udobno vožnjo.

Na naše poročanje se je na Twitterju odzvala Javna agencija za varnost prometa. Zapisali so: “Že včeraj smo pojasnjevali, da je takšno početje izjemno neodgovorno in nevarno. Pri voznikih so različne študije ugotovile tudi do 50 odstotkov slabši reakcijski čas kot pri vožnji v normalnih pogojih.” V še enem tvitu pa je agencija dodala, da je tveganje pisanja SMS-sporočila ali pregledovanja družbenih omrežij med vožnjo podobno temu, da bi razdaljo prevozili z zaprtimi očmi. “Na avtocestah, pri hitrosti 130 km/h v 5 sekundah to pomeni več kot 180 metrov,” so ponazorili v agenciji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje