Vreme: bo danes in jutri treba poiskati osvežitev?

Slovenija 04. Jun 202201:00 0 komentarjev
morje, sonce, obala
Denis Sadiković/N1

Današnji dan bo sončen in vroč.

V soboto bo pretežno jasno. Verjetnost za nastanek kakšne vročinske nevihte bo majhna. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, najvišje dnevne pa od 28 do 33 stopinj Celzija, napoveduje Agencija RS za okolje (Arso).

Tudi jutri bo sončno in vroče. Zvečer in v noči na ponedeljek se bodo pojavljale krajevne nevihte. V ponedeljek bo sprva oblačno, padavine bodo zjutraj od zahoda ponehale. Popoldne se bo delno razjasnilo. Nekoliko manj vroče bo.

V torek bo dopoldne deloma jasno, popoldne pa bodo nastajale plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na sredo.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. junija?

V torek in sredo bo na vreme na območju Alp in severnega Sredozemlja vplivala vremenska motnja, v drugi polovici tedna pa se bo vreme predvidoma ustalilo, napoveduje Arso.

V torek bo dopoldne še razmeroma sončno, popoldne pa se bodo že začele pojavljati plohe in nevihte, ki se bodo nadaljevale tudi v noč na sredo. V sredo kaže na nestanovitno vreme z občasnimi padavinami. Nekoliko se bo osvežilo. Od četrtka do nedelje bo predvidoma povečini sončno in postopno spet bolj vroče. Verjetnost popoldanskih neviht bo dokaj majhna.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!