Vreme bo ta konec tedna pisano kot velikonočna jajčka

Slovenija 29. Mar 202413:57 0 komentarjev
Mavrica
Foto: Tina Kosec/Bobo

Pred nami je podaljšan vikend, zato verjetno mnogi že pogledujejo na aplikacije, ki nam izdajo, kakšno bo vreme. V soboto boste lahko dan preživeli na prostem, saj bo jasno, za padavine pa je zelo malo verjetnosti. Tudi nedelja bo še prijetna, a bolj oblačna. Na velikonočni ponedeljek bo vreme medtem bolj nestabilno.

Petkov smo vedno veseli, še posebej tistih, ki vodijo v podaljšan vikend.

Sobota bo najlepši dan tega konca tedna, saj bo sončno in toplo. Zjutraj bo od 6 do 11, ob morju do 13 stopinj Celzija, čez dan pa se bodo temperature povzpele tudi tja do 25 °C. Hladneje bo na severozahodu, kjer bo okoli 16 stopinj Celzija, prav tako bo tam popoldne bolj oblačno.

Vreme se bo poslabšalo v noči na nedeljo, ko bodo predvsem na zahodu možne krajevne padavine in posamezne nevihte. Čez dan bo na zahodu ostalo oblačno, občasno bo še deževalo, medtem ko bo na vzhodu države delno jasno.

Sonce in dež
Foto: Žiga Živulovič jr./Bobo

Kot je včeraj za STA povedala meteorologinja Veronika Hladnik Zakotnik, nas bo v ponedeljek prešla hladna fronta. Padavine se bodo razširile nad vso državo, ves dan bo oblačno. Tako si boste lahko v ponedeljek brez slabe vesti privoščili dan na kavču. Če pa vas bo vseeno zamikal svež zrak, s sabo vzemite dežnik, medtem ko preveč toplih oblačil ne boste potrebovali, saj bo okoli 20 stopinj Celzija.

Vse dni pa Slovenija še ostaja pod vplivom toplejšega jugozahodnega vetra, ki pa v soboto, nedeljo in ponedeljek ne bo tako izrazit, kot je denimo danes.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!