Kje lahko danes zapade tudi sneg

Slovenija 06. Jan 202419:47 > 07. Jan 2024 06:01 0 komentarjev
Sneg, božič
Foto: PROFIMEDIA

Sobota je večinoma minila deževno, zaradi mrzlega zraka – ki k nam prihaja iz severa – pa bi lahko jutri ponekod snežilo. Meja sneženja se bo spustila, a bodo padavine hkrati slabele, napovedujejo na agenciji za okolje. Ponekod bi lahko zapadlo tudi nekaj snega. Kje? Bo pa vreme v prihodnjih dneh pestro, prihodnji teden se bodo temperature namreč spustile tudi pod ledišče.

Zvečer in ponoči se bo od severa ohladilo, meja sneženja se bo spuščala, napoveduje agencija za okolje (Arso). V nedeljo bo oblačno, predvsem v vzhodni in južni Sloveniji se bodo še pojavljale padavine.

Meja sneženja bo na okoli 500 metrov nadmorske višine, vendar bodo hkrati padavine slabele. Še največja verjetnost za sneg po nižinah bo vzhodu države, kjer se bodo rahle do zmerne padavine zadržale najdlje.

Nekaj centimetrov snega lahko pričakujejo v višjih legah Dolenjske in Kočevja, podobno bo tudi na območju Pohorja in višje ležečih krajih Koroške. Drugod bo ohladitev večinoma prišla prepozno.

V nedeljo bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem okoli 11 stopinj Celzija.

Snežna odeja na smučišču Vogel meri 40 centimetrov, prav toliko imajo tudi na Ribniškem Pohorju. Na Mariborskem Pohorju in Krvavcu pa imajo 30 centimetrov snega.

Snežni telefon
Foto: Snežni telefon/posnetek zaslona

V torek težko pričakujemo temperature nad lediščem

V noči na ponedeljek bo temperatura znova padla. Zjutraj bo najhladneje na vzhodu in severu države, kjer bodo termometri pokazali okoli minus tri stopinje. Čez dan se bo segrelo na največ stopinjo ali dve nad lediščem.

V torek se temperature ne bodo dvignile nad ledišče, saj se sončni žarki zaradi oblakov ne bodo mogli prebiti do površja. Najhladneje bo v Ratečah, kjer bomo zjutraj lahko izmerili tudi minus 10 stopinj Celzija, napovedujejo na Arsu. V Ljubljani, Novem mestu in Mariboru bo okoli minus štiri stopinje, čez dan do ničle.

Podobno bo v sredo in četrtek, saj lahko zjutraj v večjem delu države pričakujemo okoli minus pest stopinj. Bo pa zaradi sonca dnevna temperatura od nič do dve stopinji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!