Vreme: Dež še ni rekel zadnje, za dele države velja rumeno opozorilo

Slovenija 25. Okt 202301:00
padavine, dež, oblačnost
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo vreme spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, na Primorskem lahko tudi nevihte. Agencija za okolje je za jugozahodni, osrednji in jugovzhodni del države izdala rumeno vremensko opozorilo.

Nad zahodno in deloma srednjo Evropo je območje nizkega zračnega tlaka. Hladna fronta je dosegla Alpe in je v noči na sredo prešla Slovenijo. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, na Primorskem do 16 stopinj Celzija.

Čez dan bo spremenljivo do pretežno oblačno. Nastajale bodo krajevne plohe, na Primorskem lahko tudi nevihte. Zaradi napovedanih neviht je Agencija RS za okolje (Arso) za jugozahodni, osrednji in jugovzhodni del države izdala rumeno vremensko opozorilo. Ponekod bo spet pihal jugozahodnik.

Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 21 stopinj Celzija, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje (Arso).

Agencija za okolje
Foto: Agencija za okolje

Stanje rek po Sloveniji

Čez dan bo večina rek na jugozahodu države ter Sava v srednjem in spodnjem toku še zmerno naraščala, drugod po državi bodo reke upadale. V četrtek se bo vodnatost rek zmanjševala. Pretoki rek v Pomurju bodo predvidoma ostali nespremenjeni in mali. V prihodnjih dneh bo ob jutranji plimi povišana gladina morja. Danes se bo morje med 7. in 9. uro razlivalo na najnižjih delih obale, v višini okoli 15 centimetrov.

Agencija za okolje stanje voda
Foto: Agencija za okolje

V četrtek bo vreme povečini suho, zvečer in v noči na petek bo spet deževalo. V petek dopoldne bo dež od zahoda ponehal, čez dan se bo zjasnilo.

V soboto bo na Primorskem in Notranjskem večinoma oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Drugod bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in kakšno ploho. Pihal bo jugozahodni veter.

Kakšno bo vreme od 28. oktobra do 2. novembra?

V višinah bodo nad našimi kraji še naprej vztrajali višinski jugozahodni vetrovi. Ob koncu tedna se bo nad srednjo in vzhodno Evropo prehodno okrepilo območje visokega zračnega tlaka. Predvidoma v noči na sredo nas bo dosegla nova vremenska motnja. Zračna masa bo ostala razmeroma topla.

V soboto, nedeljo in ponedeljek bodo v hribovitem svetu zahodne Slovenije občasne padavine. V torek pa ob novi vremenski fronti spet pričakujemo nekaj dežja tudi drugod. V sredo bo spet občasno rahlo deževalo le v zahodnih krajih, v četrtek pa bo večinoma suho. Večjih temperaturnih sprememb ne bo.