Vreme: dopoldne jasno, popoldne krajevne plohe in nevihte

Slovenija 18. Maj 202101:00 > 09:36 0 komentarjev
Žiga Živulović jr./BOBO

Tudi v naslednjih dneh bo deževno. Danes bo sprva pretežno jasno in sončno, sredi dneva bodo nastajale krajevne plohe in nevihte.

Hladna fronta je prešla Slovenijo. Za njo v višinah k nam doteka precej hladen in prehodno nekoliko bolj suh zrak. Ob severnem Jadranu bo pretežno jasno, drugod dopoldne pretežno jasno in sončno.

Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 8, ob morju okoli 10 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature po državi bodo od 16 do 22 stopinj Celzija, piše na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso). Popoldne je napovedano spremenljivo oblačno vreme s krajevnimi plohami in nevihtami.

Konec tedna si obetamo razjasnitev

V noči na sredo bo dež zajel celotno Slovenijo. Padavine se bodo tako znova okrepile in ponehale v sredo zjutraj oziroma dopoldne. V sredo bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in posamezne nevihte. Na Primorskem bo zapihala burja.

V četrtek bo dopoldne povečini sončno, popoldne pa bo nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. V petek bo deloma sončno in povečini suho vreme.

 

Kakšno bo vreme med 21. in 26. majem

Z zahodnimi do jugozahodnimi višinskimi vetrovi bo v višinah k nam še pritekal razmeroma vlažen zrak. V petek bo deloma sončno in povečini suho vreme. Ob koncu tedna in v prvih dneh prihodnjega se bo verjetnost padavin znova povečala. Najvišje dnevne temperature bodo blizu 20 stopinj Celzija, nekoliko topleje bo predvidoma od torka, 25. maja, še piše Arso.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!