Vreme: kako nam kaže v prihodnjih dneh?

Slovenija 16. Mar 202201:00 0 komentarjev
Ljubljana
PROFIMEDIA

Zjutraj bo še pretežno oblačno, čez dan se bo zjasnilo. Pihal bo jugozahodnik, popoldne bo na vzhodu zapihal severnik. Slovenijo je sicer dosegel oblak Saharskega prahu pod vplivom katerega, bomo še cel teden. Še naprej za večji del Slovenije velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Zjutraj bo še povečini oblačno, bo pa okrepljeni jugozahodnik začel slabeti. Najnižje jutranje temperature bodo od 0 do 8 stopinj Celzija. Čez dan bo na zahodu sprva pretežno oblačno, drugod se bo delno razjasnilo. Dopoldne bo še pihal zahodnik, popoldne pa bo na vzhodu zapihal severni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 13 do 18, na jugovzhodu do 20 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Ker v večjem delu Slovenije velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju, so na Arsu izdali opozorilo.

V noči na četrtek se bo prehodno pooblačilo, v četrtek čez dan pa se bo od vzhoda delno razjasnilo. Tudi v petek bo delno jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu. V soboto bo sprva v notranjosti še zmerno oblačno, čez dan se bo razjasnilo. Vse dni bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Postopno bo spet hladneje.

Sicer pa bomo ta teden v Sloveniji pod vplivom puščavskega prahu, ki so ga prinesli južni vetrovi z območja Sahare. Po besedah meteorologa Blaža Štera bodo koncentracije prahu majhne in zaradi njih ne bo prišlo do onesnaženosti ozračja. Več o tem si lahko preberete v članku: Saharski prah, ki je prekril Španijo, dosegel tudi Slovenijo.

Kakšno bo vreme od 19. do 24. marca?

Na vreme pri nas bo vplivalo območje visokega zračnega tlaka s središčem nad Baltikom. K nam bo ob koncu tedna od vzhoda dotekal suh in hladnejši zrak. V prihodnjem tednu se bo nad večjim delom Evrope zadrževalo območje visokega zračnega tlaka, njegovo središče se bo pomaknilo nad srednjo Evropo. Z vetrom vzhodne smeri bo nad naše kraje še vedno dotekal suh in toplejši zrak.

Ob koncu tedna in v začetku prihodnjega bo prevladovalo jasno in hladno vreme. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo od -5 do 2, najvišje dnevne okoli 10, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Od torka naprej se bo nadaljevalo suho in jasno vreme. Jutra bodo še sveža, čez dan pa bo postopno topleje. Najvišje dnevne temperature bodo tudi v notranjosti okoli 15 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!