Vreme: kakšna nedelja je pred nami?

Slovenija 04. Dec 202201:00
vreme
PROFIMEDIA

Nedelja bo oblačna, občasno bodo še padavine. Turobno vreme nas bo sicer spremljalo tudi v začetku naslednjega tedna.

Vreme bo v nedeljo oblačno, občasno se bodo še pojavljale padavine. Ponekod v višjih legah Notranjske in Kočevske lahko dež tudi zmrzuje. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 8 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature pa bodo od 2 do 6, na Primorskem do 13 stopinj Celzija. Burja bo na Primorskem zvečer ponehala, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V ponedeljek bodo na vzhodu krajša obdobja sončnega vremena, drugod bo oblačno. Ponekod v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. V torek bo večinoma suho vreme, ponekod se bo prehodno delno zjasnilo. V sredo bo pretežno oblačno, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. decembra?

Od srede do prihodnjega ponedeljka se bodo nad zahodno in srednjo Evropo ter zahodnim Sredozemljem obnavljala ciklonska območja. V višinah bo prevladoval zahodni zračni tok, pritekal bo razmeroma vlažen in nekoliko toplejši zrak.

Pod vplivom vlažnih jugozahodnih vetrov bo prevladovalo oblačno in deževno vreme. Krajša sončna obdobja so možna predvsem na vzhodu države. Meja sneženja bo večinoma nad 1000 m nadmorske višine, najvišje dnevne temperature bodo po nižinah od 5 do 10 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.