Vreme: kakšna sreda je pred nami?

Slovenija 21. Sep 202201:00
narava, gore, vreme, sonce, oblak
Slika je simbolična. (Foto: Žiga Živulović jr./BOBO)

Danes bo precej sončno. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Tudi v četrtek se bo nadaljevalo sončno vreme.

Zjutraj bo nekaj oblačnosti na vzhodu države. Jutranje temperature bodo od 0 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. Čez dan bo povečini sončno, predvsem na vzhodu bo občasno nekaj več oblačnosti. Pihal bo severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 14 do 18, na Primorskem ob šibki burji do 22 stopinj Celzija.

V četrtek se bo nadaljevalo sončno vreme, popoldne bo nastajala kopasta oblačnost, na severovzhodu bo možna kakšna ploha. V petek bo še večinoma sončno, na Primorskem se bo prehodno zmerno pooblačilo. Zapihal bo jugozahodni veter. V soboto bo delno jasno, več oblačnosti bo predvsem v hribovitih krajih na zahodu. Še bo pihal jugozahodnik, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme od 24. do 29. septembra?

V soboto bomo na obrobju območja visokega zračnega tlaka, ki se bo zadrževalo nad Balkanom. V nedeljo se bo nad zahodnim Sredozemljem poglobilo območje nizkega zračnega tlaka. Nad našimi kraji se bo krepil vlažen in topel jugozahodni tok. V začetku prihodnjega tedna bomo najverjetneje prešli pod vpliv ciklona, ki bo nad zahodno in kasneje srednjo Evropo.

V soboto bo še suho in delno jasno vreme. Več oblačnosti bo zlasti v hribovitih krajih na zahodu. Pihal bo jugozahodnik. Spet bo nekoliko topleje. Najvišje dnevne temperature bodo od 18 do 24 stopinj Celzija. V nedeljo bo pretežno oblačno, nekaj jasnine bo na vzhodu. Predvsem na zahodu Slovenije se bodo začele pojavljati padavine. V začetku prihodnjega tedna kaže na oblačno in deževno vreme, možne bodo tudi nevihte. Ob morju bo pihal jugo. Verjetnost za padavine se v četrtek nekoliko zmanjša.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.