Ponoči pogostejše padavine, ponekod lahko nastanejo nevihte

Slovenija 10. Nov 202301:00 > 17:27 0 komentarjev
Nočna Ljubljana
Foto: Žiga Živulović/Bobo

V noči na soboto se lahko padavine spet nekoliko okrepijo ob prehodu druge vremenske fronte, lahko se razvije tudi kakšna nevihta.

Padavine so čez dan ponehale, ponekod so se pojavile tudi krajevne plohe. Ob močnejših nalivih so ponekod na Primorskem nastali manjši hudourniški vodotoki. Zaradi obilnejših padavin je veljalo opozorilo, da bi lahko ponekod poplavilo morje.

V zahodni in severozahodni Sloveniji bo po navedbah Arsa do sobotnega jutra padlo povečini od 20 do 50 milimetrov padavin. Podobne količine lahko pričakujemo tudi na skrajnem jugu in jugovzhodu države. Manj bo padlo v severovzhodni Sloveniji, povečini okoli 10 milimetrov padavin.

V noči na soboto bodo padavine nekoliko pogostejše ob prehodu druge vremenske motnje, lahko se razvije tudi kakšna nevihta. Meja sneženja se bo spustila pod 1000 metrov. Zjutraj bodo padavine od zahoda ponehale in delno se bo zjasnilo, možna bo še kakšna manjša ploha. V nedeljo bo sončno s hladnim jutrom in meglo po nekaterih nižinah. Tudi v ponedeljek bo suho vreme.

Nad severozahodno Evropo in Atlantikom je območje nizkega zračnega tlaka, vremenska fronta se iznad zahodne Evrope pomika proti Alpam. Pred njo se nad Alpami, severnim Sredozemljem in severozahodnim Balkanom krepi jugozahodnik, s katerim nad naše kraje doteka postopno bolj vlažen zrak.

Danes in sprva še v soboto bo vpliv vremena na počutje ljudi zmerno obremenilen, občutljivi ljudje bodo imeli manjše vremensko pogojene težave. Moteno bo tudi spanje v noči na soboto. V soboto čez dan bo obremenitev popustila.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!