Vreme: nadaljevalo se bo oblačno in toplo obdobje

Slovenija 04. Jan 202301:00
nevihta
ARSO

Danes bo sprva pretežno oblačno, nato pa se bo oblačnost trgala, na severovzhodu pa se bo delno zjasnilo. Ogrelo se bo do 13 stopinj Celzija.

Dež je do jutra povsem ponehal. Na Vipavskem bo zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo na severu od -1 do 3, drugod od 4 do 8 stopinj Celzija.

Sprva bo pretežno oblačno. Dopoldne se bo delno zjasnilo na severovzhodu, tudi ponekod drugod se bo oblačnost trgala. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13 stopinj Celzija.

V četrtek in petek bo na Primorskem in Notranjskem oblačno, lahko tudi megleno, ponekod bo padla kakšna kaplja dežja. Drugod bo v četrtek zmerno, občasno pretežno oblačno, v petek pa precej jasno in po nekaterih nižinah zjutraj in dopoldne megleno. V četrtek bo ponekod zapihal jugozahodnik. V soboto bo v vzhodni in severni Sloveniji sončno, drugod pretežno oblačno. Ponekod na zahodu bodo rahle padavine.

Kakšno bo vreme od 7. do 12. januarja?

Območje visokega zračnega tlaka nad srednjo Evropo in severozahodnim Balkanom bo ob koncu tedna oslabelo. Prva vremenska fronta bo naše kraje prešla v ponedeljek, druga predvidoma v sredo. K nam bo dotekal nekoliko hladnejši zrak.

V soboto bo še večinoma suho, le na zahodu bo ponekod občasno rosilo. V nedeljo se bodo padavine na zahodu krepile in v noči na ponedeljek zajele vso Slovenijo. Nekaj padavin bo tudi v ponedeljek, v torek pa bo povečini suho vreme. Tudi v sredo in četrtek bodo padavine malo verjetne. Ohladilo se bo, dnevne temperature bodo večinoma med 5 in 10 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.