Vreme: oblačno in deževno jutro, na Primorskem burja

Slovenija 19. Maj 202101:00 0 komentarjev
vreme
BOBO

Deževno vreme ta teden se nadaljuje. Tudi danes si obetamo krajevne plohe in nevihte, na Primorskem bo zapihala burja.

V noči iz torka na sredo se je pooblačilo, do jutra pa je dež zopet zajel območje celotne Slovenije. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 9, ob morju okoli 11 stopinj Celzija.

Danes bo sprva oblačno in deževno. V bližini morja bodo nevihte, v dopoldanskem času pa bo na Primorskem še pihala šibka do zmerna burja. Ponekod v notranjosti severovzhodni veter. Meja sneženja bo zjutraj na okoli 1200 metrov nadmorske višine, so zapisali na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Dež bo popoldne ponehal, od zahoda pa se bo pričelo postopno jasniti. Nastale bodo še krajevne plohe in na zahodu države posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 14. Na Primorskem se bo po napovedih živo srebro povzpelo do 17 stopinj Celzija.

Konec tedna delno jasno

V četrtek bo dopoldne vreme povečini sončno, zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Popoldne bo spet nastalo nekaj kratkotrajnih ploh ali neviht. V petek bo delno jasno s povečano koprenasto oblačnostjo. V Posočju bo občasno rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter.

V soboto bo zmerno do pretežno oblačno, ponekod na zahodu bo občasno rahlo deževalo, še piše Arso.

Kakšno bo vreme med 22. in 27. majem

Razvoj vremena je negotov. Ciklonsko območje se bo obnavljalo nad zahodno Evropo, vremenska fronta bo na Alpah. Kako daleč proti vzhodu bo segel njen vpliv pa je še negotovo. Od sobote naprej se bo verjetnost padavin znova povečala. Najvišje dnevne temperature bodo ob koncu tedna okoli 19 stopinj Celzija, nato pa malo nad 20 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!