Vreme: oblačno in megleno bo

Slovenija 06. Dec 202301:00
megla
Foto: PROFIMEDIA

Danes bo pretežno oblačno. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 11 stopinj Celzija.

Padavine so do jutra večinoma že ponehale. Dopoldne se bo oblačnost na Primorskem trgala, tam bo pihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od –3 do 1, na Primorskem od 1 do 5 stopinj Celzija. Čez dan bo na Primorskem zmerno, drugod pretežno oblačno in ponekod po nižinah lahko tudi megleno. Burja na Primorskem bo popoldne ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 3, na Primorskem do 11 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje (Arso).

Jutri in v petek dopoldne bo precej jasno, zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah megla, predvsem v Ljubljanski kotlini lahko večji del dneva. V petek popoldne se bo pooblačilo, na Primorskem bo več oblakov že prej. V soboto bo oblačno in večinoma suho.

Kakšno bo vreme od 9. do 14. decembra?

Od sobote do srede bodo naši kraji na robu območja visokega zračnega tlaka, ki bo večinoma južneje od nas. V soboto in v ponedeljek nas bosta oplazili dve vremenski motnji, ki bosta potovali čez srednjo Evropo proti vzhodu. V sredo se bo nad severozahodno Evropo poglobil nov ciklon, hladna fronta bo predvidoma zvečer in v četrtek vplivala na vreme pri nas, a je še vprašljivo, kako izrazito.

V soboto bo oblačno, možna bo kakšna kaplja ali snežinka. V nedeljo bo sončno z jutranjo meglo po nižinah. V ponedeljek bo spet več oblačnosti, a kaže, da omembe vrednih padavin ne bo. Suho bo tudi v torek in sredo, le na zahodu bo občasno možen rahel dež. V četrtek bo nekaj dežja. Postopno bo nekoliko topleje.