Vreme: ploh in neviht še ni konec

Slovenija 09. Jun 202301:00

Ponoči se je razjasnilo. Petek bo spremenljivo oblačen s popoldanskimi plohami in nevihtami. Najvišje dnevne temperature od 22 do 27 stopinj Celzija.

Ponoči se je po vsej Sloveniji postopno razjasnilo. Danes bo sprva precej jasno, zjutraj bo ponekod po nižinah kratkotrajna megla. Čez dan bo spet spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, ob morju okoli 16 stopinj Celzija, najvišje dnevne od 22 do 27 stopinj Celzija.

Nestanovitno vreme se bo v soboto še nadaljevalo: krajevne plohe in nevihte bodo nastajale predvsem sredi dneva in popoldne. V nedeljo, pa tudi ponedeljek, kaže na bolj sončno vreme, verjetnost krajevnih padavin se bo zmanjšala. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem šibka burja.

Kakšno bo vreme od 12. do 17. junija

V ponedeljek kaže na sončno vreme, verjetnost za kakšno ploho bo majhna. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Nekoliko se bo osvežilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 24 stopinj Celzija, na Primorskem okoli 26 stopinj Celzija. Od torka naprej se bo verjetnost za padavine znova postopno povečala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.