Vreme: pred nami vroč teden, kako visoko se bo povzpelo živo srebro?

Slovenija 18. Jul 202201:00 0 komentarjev
Vročinski val
Ziga Zivulovic jr./BOBO

V ponedeljek bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem.

V ponedeljek bo pretežno jasno. Najbolj vroče bo ob šibki burji na Primorskem. Jutranje temperature bodo od 11 do 16, na Primorskem od 19 do 24 stopinj Celzija.

Ponekod bo še pihal veter vzhodnih smeri, šibka burja na Primorskem pa bo dopoldne večinoma ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 33 stopinj Celzija.

Na Krasu in v Slovenski Istri je razglašena velika požarna ogroženost v naravi. V torek in sredo bo jasno in iz dneva v dan bolj vroče.

V četrtek bo sončno in vroče, popoldne ali zvečer bodo nastale posamezne vročinske nevihte.

Kakšno bo vreme od 21. do 26. julija

V četrtek nas bo oplazila vremenska motnja, nato bodo naši kraji v šibkem območju visokega zračnega tlaka. V višinah bo prevladoval veter zahodnih smeri. K nam bo pritekal zelo topel in razmeroma suh zrak, od nedelje naprej pa je še dokaj negotovo, kako topla zračna masa bo nad nami. Bolj verjetno je, da bo vročina v začetku zadnjega julijskega tedna nekoliko popustila.

V četrtek bo sončno in vroče, popoldne ali zvečer bodo nastale posamezne vročinske nevihte. Tudi v petek in soboto bo sončno in vroče, najbolj vroče predvidoma v soboto, ko bodo po nižinah najvišje dnevne temperature od 32 do 37 stopinj Celzija. Od nedelje naprej se bo znova povečala verjetnost za vročinske nevihte, vročina pa naj bi nekoliko popustila.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!