Vreme: pretežno jasno, ponekod občasen dež

Slovenija 14. Nov 202206:31 0 komentarjev
vreme
PROFIMEDIA

Danes bo pretežno oblačno, predvsem na zahodu bodo občasne padavine. Jutri bo na vzhodu deloma sončno, drugod oblačno in povečini suho.

Danes bo pretežno oblačno, nekaj sonca bo na vzhodu. V zahodni polovici Slovenije se bodo občasno pojavljale rahle padavine. Popoldne se bo dež od juga nekoliko okrepil in se razširil tudi proti vzhodu. Najvišje dnevne temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem do 15 stopinj Celzija. Jutri bo na vzhodu dopoldne še delno jasno z jutranjo meglo ali nizko oblačnostjo, na zahodu bo ostalo oblačno, občasno bo rahlo deževalo. Zapihal bo jugozahodni veter. Najnižje jutranje temperature bodo od 2 do 8, ob morju okoli 10, najvišje dnevne od 8 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

V noči na sredo se bo dež na zahodu okrepil in v sredo čez dan razširil nad vso Slovenijo. Padavine bodo v noči na četrtek povsod ponehale. V četrtek bo delno jasno, več jasnine bo na Primorskem. Po nižinah v notranjosti bo precej megle ali nizke oblačnosti, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 17. do 22. novembra?

Naši kraji bodo v območju zahodnih do južnih višinskih vetrov, v nižjih plasteh pa se bodo vetrovi obrnili na vzhodno smer. K nam bo pritekal vlažen in ob koncu tedna hladnejši zrak. Ena vremenska fronta nas bo prešla v noči na četrtek, druga predvidoma v petek ali noči na soboto. Prevladovalo bo oblačno vreme. Po nočnem prehodu fronte bodo padavine v četrtek zjutraj povsod ponehale. Prehodno bo zapihala burja. Nekaj sonca bo predvsem na Primorskem. Verjetnost za padavine je povečana spet v petek in soboto. Ob sobotnih padavinah se lahko meja sneženja spusti do višje ležečih alpskih dolin. Od nedelje do naslednjega torka kaže na zmerno do pretežno oblačno vreme. Več možnosti za sonce je predvsem na Primorskem, ker bo predvidoma pihala burja. Temperature bodo v notranjosti Slovenije marsikje ostale pod 10 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!