Danes še krajevne plohe in nevihte, jutri spet sončno

Slovenija 22. Jul 202301:00 0 komentarjev
Neurje
Foto: Uroš Kokol/N1

Tudi danes bodo sredi dneva in popoldne nastajale krajevne plohe in nevihte, a po napovedih meteorologov Agencije RS za okolje, kaže, da ne bodo tako močne, da bi morali izdati opozorilo. Po večdnevnih neurjih bo vreme v nedeljo suho, večinoma sončno in postopoma spet bolj vroče.

Zjutraj bo spremenljivo do pretežno oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, ob morju do 20 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 21 do 26, na Primorskem do 28 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji RS za okolje (Arso).

Sredi dneva in popoldne bodo zopet nastajale krajevne plohe in nevihte. Po napovedih meteorologov pa te ne bodo tako močne, da bi morali izdati vremensko opozorilo.

Po večdnevnih neurjih, ki so v preteklih dneh zajele državo, nam nedelja prinaša spet lepše vreme. Dan bo sončen in suh, s temperaturami med 26 in 30 stopinj Celzija. Tudi v ponedeljek bo vreme sončno, postopoma bo bolj vroče.

Kakšno bo vreme od 25. do 30. julija?

V torek se bo območju Alp približala nova višinska dolina hladnega in nestabilnega zraka, ki nas bo predvidoma prešla v sredo. Za njo se bo nad južno polovico Evrope počasi krepilo območje visokega zračnega tlaka, ki pa bo proti koncu obdobja spet počasi slabelo.

V torek popoldne in v sredo bodo krajevne plohe in nevihte znova zajele večji del Slovenije. Ponovno se bo osvežilo. Od četrtka naprej kaže na povečini sončno in spet toplejše vreme, se bo pa verjetnost neviht ob koncu tedna spet nekoliko povečala.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!