Pozor: Arso za torek izdal opozorilo

Slovenija 15. Mar 202201:00 0 komentarjev
Požar
PROFIMEDIA

Danes bo deloma jasno, več oblačnosti bo občasno na jugozahodu. Pihal bo jugozahodni veter. Ker v večjem delu Slovenije velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju, je Agencija za okolje (Arso) izdala opozorilo.

Jutro bo precej jasno, predvsem na jugozahodu bo nekaj več oblačnosti. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, ob morju okoli 3 stopinj Celzija. Čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, ki jo bo več v zahodnih krajih. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 15 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Ker v večjem delu Slovenije velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju, so na Arsu izdali opozorilo.

V sredo bo zmerno, na zahodu sprva tudi pretežno oblačno. Dopoldne bo še pihal jugozahodnik, popoldne pa se bo veter obrnil na severovzhodno smer. V četrtek in petek bo v zahodni Sloveniji delno jasno, drugod bo zmerno, predvsem na vzhodu tudi pretežno oblačno. Pihal bo veter vzhodnih smeri.

Kakšno bo vreme od 18. do 23. marca?

Na vreme pri nas bo vplivalo območje visokega zračnega tlaka nad vzhodno in srednjo Evropo ter Balkanom. K nam bo od vzhoda dotekal suh in postopno hladnejši zrak. Prevladovalo bo jasno in hladno vreme. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem burja. Jutranje temperature bodo okoli ledišča, dnevne pa v začetku obdobja okoli 10, proti koncu obdobja pa predvidoma le okoli 7 stopinj Celzija.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!