Vreme: vendarle lahko tudi v nižinah pričakujemo sneg

Slovenija 10. Dec 202201:00
Sneg
PROFIMEDIA

V soboto se bo meja sneženja pričela spuščati. Vetrovno bo in oblačno, temperature se bodo čez dan povzpele do 4 stopinje Celzija, na Primorskem do 7 stopinj. V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale.

V soboto bo oblačno, padavine se bodo čez dan znova okrepile. Hladilo se bo, meja sneženja pa se bo pričela spuščati. Zapihal bo severovzhodni veter, na Primorskem popoldne burja.

Najnižje jutranje temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od -1 do 1, drugod od 2 do 4, na Primorskem okoli 7 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje (Arso).

Nad večjim delom Evrope je namreč obsežno ciklonsko območje. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom vlažen in toplejši zrak. Negotovo je sicer, kdaj bo dež po nižinah prešel v sneg, meteorologi pa napovedujejo, da bi lahko večji del nižin prejel od pet do deset centimetrov južnega snega, je Arso zapisal na Twitterju.

Zvečer ali v noči na nedeljo naj bi se meja sneženja zagotovo spustila do nižin. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 6, na Primorskem do 12 stopinj Celzija. V nedeljo čez dan bodo padavine ponehale, v ponedeljek in torek pa bo deloma jasno. Na Primorskem bo še pihala burja.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.