Vreme: vroče bo, popoldne plohe in nevihte

Slovenija 08. Avg 202101:00 0 komentarjev
vreme, mavrica, sonce
Manca Rozman/BOBO

V nedeljo bo sprva še večinoma sončno in suho, predvsem popoldne bodo v severni polovici Slovenije krajevne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo do 33 stopinj Celzija.

Vreme bo v nedeljo sprva delno jasno, na severozahodu bo občasno tudi pretežno oblačno. Jutranje temperature se bodo gibale od 14 do 18 stopinj Celzija, na Primorskem bo okoli 21 stopinj Celzija. Popoldne in zvečer bodo v severni polovici Slovenije posamezne nevihte, kakšna bo lahko tudi močnejša.

Pihal bo veter južnih smeri, na Štajerskem in v Prekmurju pa bo zapihal vzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 30, na jugovzhodu do 33 stopinj Celzija, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso).

Kakšno bo vreme v prihodnjih dneh?

V ponedeljek bo na Primorskem sončno, drugod bo predvsem zjutraj in dopoldne povečana oblačnost. Na severozahodu bo možna kakšna ploha. Pihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja.

V torek bo pretežno jasno, verjetnost neviht bo majhna. V sredo bo večinoma sončno, predvsem sredi dneva in popoldne bo v notranjosti nastalo nekaj ploh in neviht, še napovedujejo vremenoslovci.

Kakšno bo vreme od 11. do 16. avgusta?

Od srede do ponedeljka bo nad srednjo Evropo in Alpami območje visokega zračnega tlaka, nad severozahodno Evropo pa se bo obnavljalo ciklonsko območje. Vpliv ciklona bo občasno segel do Alp, a na vreme južno od Alp bistveno ne bo vplival.

Prevladovalo bo sončno in suho vreme. Predvsem v sredo bodo na severu nastale posamezne krajevne plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od srede do petka večinoma od 25 do 30, od sobote do ponedeljka pa predvidoma nad 30 stopinj Celzija.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!