Vreme: vztrajale bodo visoke temperature

Slovenija 21. Jul 202201:00 0 komentarjev
morje, sonce, obala
Denis Sadiković/N1

Po napovedi agencije za okolje bo v četrtek pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 20 stopinj Celzija, najvišje dnevne pa od 32 do 37 stopinj Celzija. Na Primorskem še vedno velja zelo velika požarna ogroženost, medtem ko je velika nevarnost razglašena tudi drugod po Sloveniji.

V četrtek bo pretežno jasno. Jutranje temperature bodo od 13 do 20, ob morju okoli 22 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje. Proti večeru bo na severozahodu možna kakšna vročinska nevihta. Najvišje dnevne temperature bodo od 32 do 37 stopinj Celzija.

Nad vzhodno in srednjo Evropo ter Alpami je območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka nad naše kraje s šibkimi severnimi vetrovi zelo topel in suh zrak.

Na Primorskem zelo velika požarna ogroženost

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi, velika nevarnost pa je tudi drugod po Sloveniji. Po nižinah v večjem delu Slovenije bo sredi dneva in popoldne velika toplotna obremenitev.

V petek in soboto bo sončno in zelo vroče. V soboto popoldne in zvečer bodo predvsem na severu posamezne vročinske nevihte.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!