Vreme: začetek tedna sončen, nato prihaja dobrodošla pošiljka

Slovenija 28. Mar 202201:00 0 komentarjev
Sonce
Žiga Živulović jr./BOBO

Nov delovni teden se bo začel podobno, kot se je zaključil pretekli – z jasnim in zelo toplim ponedeljkom. V sredo po dolgem času prihaja pošiljka padavin in hladnejše vreme. Največ dežja bo padlo v četrtek.

Jutranje temperature se bodo gibale od -3 do 4, ob morju in v višjih legah od 6 do 10 stopinj Celzija. Zapihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na jugovzhodu do 23 stopinj Celzija. V torek se bo na Primorskem in Notranjskem zmerno pooblačilo, drugod bo še dokaj sončno. Jugozahodni veter se bo nekoliko okrepil.

V sredo bo po daljšem obdobju končno deževalo, kar bo prekinilo veliko požarno ogroženost v naravi. Ob tem bo v sredo še ena epizoda s prahom, tokrat puščavskega izvora, sporoča Arso na Twitterju. Naslednjo nedeljo bo najvišja temperatura vsaj za 10 stopinj Celzija nižja glede na današnjo vrednost, so še dodali v zapisu. V sredo bo naprej začelo deževati na jugozahodu, medtem ko bo na vzhodu padavin malo. Še bo pihal jugozahodnik. V četrtek bo oblačno s padavinami. Ohladilo se bo.

Kakšno bo vreme od 31. marca do 5. aprila?

V drugi polovici prihodnjega tedna bodo naši kraji pod vplivom ciklonskega območja, ki se bo zadrževalo nad severnim Sredozemljem. V spodnjih plasteh ozračja bo dotekal vse hladnejši zrak. Od nedelje naprej se bo iznad zahodne Evrope nad Alpe in Balkan najverjetneje razširilo območje visokega zračnega tlaka.

Do nedelje bo prevladovalo oblačno vreme s pogostimi padavinami. Predvidoma bo po nižinah deževalo, v hribih pa tudi snežilo. Manj padavin bo na vzhodu Slovenije. Vse hladneje bo. V četrtek bodo dnevne temperature okoli 10, ob koncu tedna pa le okoli 5 °C. Od nedelje naprej se verjetnost za padavine zmanjša, najverjetneje bo tudi nekaj sonca. Za začetek aprila bo sveže.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!