Vreme: znova bo oblačno in deževno

Slovenija 09. Dec 202201:00
dežnik
PROFIMEDIA

Zadnji delovni dan tega tedna bo oblačen in deževen. Meja sneženja bo sicer med 1.300 in 1.700 metri, lahko pa v nekaterih predelih Slovenije sneži tudi v dolinah. Jutranje temperature bodo od 1 do 6, najvišje dnevne pa od 2 do 11 stopinj Celzija.

V petek bo oblačno in deževno, meja sneženja bo med 1.300 in 1.700 metri, le v Zgornjesavski dolini lahko predvsem dopoldne sneži do doline. Ob morju bo dopoldne pihal jugo. Jutranje temperature bodo od 1 do 6, v alpskih dolinah do -2, ob morju 10 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Zvečer bodo padavine prehodno ponehale. Najvišje dnevne temperature bodo v severni in severovzhodni Sloveniji od 2 do 5, drugod od 6 do 11, ob morju do 14 stopinj Celzija.

Nad jugozahodno Evropo je ciklonsko območje z vremensko fronto, ki se bliža Italiji in Alpam. V višinah priteka nad naše kraje z jugozahodnim vetrom toplejši in vlažen zrak. Tudi v sosednjih pokrajinah bo v petek tako oblačno s padavinami, ob severnem Jadranu bo pihal jugo.

Kakšen vikend je pred nami?

V soboto bo oblačno, padavine se bodo čez dan znova okrepile. Meja sneženja se bo pričela spuščati. Na Primorskem bo popoldne zapihala burja. V soboto zvečer ali v noči na nedeljo se bo meja sneženja spustila do nižin. Padavine bodo v nedeljo čez dan ponehale. Na Primorskem bo še pihala burja. V ponedeljek se bo deloma zjasnilo. Jutro bo mrzlo.

Poglejte tudi, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.