Vreme: živo srebro se bo povzpelo do 13 stopinj Celzija

Slovenija 17. Nov 202201:00
megla
Foto: PROFIMEDIA

Vreme v četrtek bo spremenljivo: v višjih legah bo sončno, na Primorskem pretežno oblačno, v nižinah pa bo megleno in oblačno. Temperature se bodo gibale med 2 do 8 stopinj Celzija zjutraj do med 8 in 13 stopinj Celzija čez dan.

V četrtek bo v višjih legah deloma sončno, na Primorskem pretežno oblačno, po nižinah v notranjosti pa bo precej megle ali nizke oblačnosti. V hribovitih krajih zahodne Slovenije bo občasno rosilo. Jutranje temperature bodo od 2 do 8, v alpskih dolinah okoli 0 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje, najvišje dnevne temperature pa bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 15 stopinj Celzija.

Nad severnim Sredozemljem je namreč plitev ciklon, hladna fronta pa je prešla Slovenijo. Za njo bo od zahoda k nam začel dotekati nekoliko bolj suh zrak.

V sosednjih pokrajinah bo vreme suho, več sonca bo v gorah in ob Jadranu, po nižinah pa bo marsikje oblačno ali megleno.

Kaj nas čaka prihodnje dni?

V petek bo oblačno, zjutraj po nižinah severovzhodne Slovenije tudi megleno. Dež bo dopoldne od zahoda znova zajel vso Slovenijo in do večera ponehal. Prehodno bo zapihal severni veter. V soboto bo suho vreme, zvečer pa se bodo od juga spet pričele pojavljati padavine. Postopno bo hladneje.

Poglejte še, kaj kaže radarska slika padavin.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.