Končno topel dan z veliko sonca: živo srebro se bo povzpelo do 26 stopinj

Slovenija 21. Maj 202301:00
Oblaki, nevihta
PROFIMEDIA

Čez dan bo veliko sonca, ponekod lahko nastanejo tudi plohe in nevihte, živo srebro se bo povzpelo do 26 stopinj Celzija.

Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 13, na Primorskem okoli 17 stopinj Celzija, napovedujejo na agenciji za okolje.

Čez dan bo precej sončno s popoldansko spremenljivo oblačnostjo, možne bodo plohe in kakšna nevihta. Še bo pihal veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 20 do 26 stopinj Celzija.

V ponedeljek in torek bo povečini sončno, predvsem popoldne bodo možne krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo v ponedeljek še pihala šibka burja. V sredo kaže na spremenljivo s plohami in nevihtami.

Kakšno bo vreme med 24. in 29. majem?

Nad severno polovico Evropo bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka, nad Sredozemljem pa šibko območje nizke zračnega tlaka. V višinah se bodo zadrževali ostanki jeder hladnega zraka, zato bo ozračje še nestabilno. V času od torka do četrtka kaže tudi na prehod višinske motnje od severa.

V sredo in četrtek kaže na deloma sončno vreme s povečano verjetnostjo za popoldanske plohe in nevihte. Od petka do naslednjega ponedeljka je po trenutnih izračunih verjetnost za plohe in nevihte manjša. Jutranje temperature bodo od 10 do 15, najvišje dnevne pa od 20 do 25 stopinj Celzija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.