Vreme: živo srebro se bo povzpelo do 36 stopinj Celzija, ponekod možne nevihte

Slovenija 21. Jun 202301:00
Miloš Vujinović/BOBO

Sreda bo sončna in še nekoliko bolj vroča kot torek. Pozno popoldne ali zvečer so v severni in severovzhodni Sloveniji možne posamezne nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Ponoči in v prvi polovici dneva bo po vsej Sloveniji pretežno jasno. V sredo bo sončno in še nekoliko bolj vroče kot v torek. Pozno popoldne in zvečer bodo v severni in severovzhodni Sloveniji možne posamezne nevihte. Ponekod bo pihal jugozahodni veter, napovedujejo na Agenciji RS za okolje.

Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19 stopinj Celzija. Najvišje dnevne temperature bodo od 30 do 36 stopinj Celzija.

Sončno in zelo vroče bo tudi v četrtek. V petek bo oblačnost počasi naraščala, plohe in nevihte bodo do petka zvečer zajele večji del Slovenije. Do sobote zjutraj bodo krajevne padavine sicer povsod ponehale in se bo razjasnilo. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja. Vročina bo popustila.

Kakšno bo vreme od 24. do 29. junija

V soboto se bo vreme ustalilo, delno se bo razjasnilo. Pihal bo severni do severovzhodni veter, na Primorskem burja. Od nedelje naprej bo prevladovalo sončno vreme. Sprva bo najverjetneje povsem suho, od torka naprej pa bo možnost za krajevne padavine večja. Temperature bodo nekoliko nižje kot čez teden: v soboto in nedeljo bodo najvišje od 25 do 29 stopinj Celzija, na Primorskem bo še za kakšno stopinjo ali dve topleje. V prihodnjem tednu bo postopno spet bolj vroče, ko bodo temperature po nižinah okoli 30 stopinj Celzija.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.