Vrhovno sodišče obsodilo diskreditacije, ki se jih je poslužil tudi Janša

Slovenija 12. Okt 202122:38 > 22:41 1 komentar
Vrhovno sodišče, Sodna palača
Denis Sadiković/N1

Po petkovi odločitvi, da za izrekanje sankcij zaradi nenošenja zaščitnih mask ni zakonske podlage, je vrhovno sodišče danes opozorilo, da osebne diskreditacije sodnikov s strani najvišjih predstavnikov drugih vej oblasti niso sprejemljive. Enega izmed sodnikov je ob odločitvi diskreditiral tudi predsednik vlade Janez Janša.

Osebna diskreditacija sodnikov s strani najvišjih predstavnikov drugih vej oblasti zaradi nestrinjanja z odločitvijo sodišča je nesprejemljiva, je vrhovno sodišče objavilo na Twitterju.

Odločitev, da za izrekanje sankcij zaradi nenošenja zaščitnih mask ni zakonske podlage, ne pomeni, da nošenje mask zdravstveno gledano ni prava odločitev, pišejo.

Kot smo poročali, so odločitev sodišča pozdravili v Pravni mreži za varstvo demokracije in pozvali k zakoniti podlagi za ukrepe, ki jih vlada sprejema za zajezitev širjenja koronavirusa.

Spomnimo, vrhovno sodišče je v petek presodilo, da za izrekanje prekrškovnih sankcij zaradi opustitve nošenja zaščitnih mask v zaprtih javnih prostorih ni bilo zakonske podlage.

Janša komentiral: “Neverjetno”

Odločitev je med drugimi komentiral tudi predsednik vlade Janez Janša in na Twitterju zapisal: “Neverjetno. Povsod drugod po EU se je sodna veja oblasti trudila pomagati reševati zdravje in življenja ljudi”.

Do zdravstvenega vidika se niso opredeljevali

Na vrhovnem sodišču so danes zapisali še, da se niso opredeljevali do zdravstvenega vidika zadeve, ampak le do zakonskih podlag za izrek kazni.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje