Vse informacije o vzroku požara doslej so se izkazale za neresnične

Slovenija 22. Jul 202215:56 > 16:28 0 komentarjev

Vzrok požarov na Krasu še ni znan, je danes sporočila PU Nova Gorica, v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav pa je zagotovil, da policisti vsako prejeto informacijo preverijo, vse doslej pa so se izkazale za neresnične. V evakuirane vasi so poslali dodatne kadre, da bi preprečili premoženjsko delinkvenco.

Kras je danes skupaj z ministrico za obrambo Tatjano Bobnar obiskal tudi v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav. Kot je zagotovil zbranim predstavnikom sedme sile, policija vsako prejeto informacijo temeljito preveri, vse doslej pa so se izkazale za neresnične.

“Dobili smo zelo različne informacije, o ljudeh na vespah, do vozila z novomeško registracijo … Policisti dejansko na vsako odreagirajo. Dobili so tudi tega voznika z novomeško registrsko tablico in se je izkazalo, da je domačin, ki je avtomobil kupil v Novem mestu,” je pojasnil. Preverjali so tudi informacije o najdbah kozarcev, ki naj bi bili napolnjeni z neko vnetljivo snovjo. Nacionalni forenzični laboratorij je to že preveril, izkazalo pa se je, da ni šlo za vnetljivo snov.

“Ogled, ki se je že začel, je pokazal, da je bila na enem od požarišč odvržena neka stara steklovina, tako da je verjetno zaradi samega vremena lahko prišlo do vžiga, saj steklo deluje kot leča,” je dodal Lindav.

Z dodatno napotitvijo kadrov v evakuirane vasi želijo preprečiti, da bi prišlo do premoženjske delinkvence. “Če bo poveljnik ali minister izrazil kakršnokoli potrebo, bomo tvorno sodelovali, saj je slovenska policija v prvi vrsti v službi ljudstva,” je dodal Lindav.

Danes zjutraj so sicer s PU Nova Gorica sporočili, da kriminalistična preiskava okoliščin obširnega požara na goriškem delu Krasa v tem trenutku še vedno poteka in ni končana. Več podrobnosti o ugotovitvah te preiskave oziroma o vzrokih požara bomo lahko širši javnosti posredovali šele takrat, ko bo omenjena preiskava zaključena, so dodali.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!