Z Brnika v Bruselj znova možno z Brussels Airlines

Slovenija 29. Jun 202111:21 0 komentarjev
Letališče na Brniku
BOBO

Po več kot enoletnem premoru zaradi pandemije covida-19 se je v ponedeljek na letališče vrnil Brussels Airlines, ki v Bruselj trenutno leti trikrat tedensko, število letov pa naj bi se v prihodnje povečalo. Na Brnik prihaja tudi Air Montenegro.

Brussels Airlines se je na ljubljansko letališče vrnil tik pred začetkom slovenskega predsedovanja Svetu EU. V Bruselj bo sprva letel vsak ponedeljek, petek in nedeljo, kasneje pa se bo skladno s povpraševanjem število letov povečevalo, so danes sporočili iz Fraporta Slovenija, ki upravlja z letališčem.

Poslovodni direktor Fraporta Slovenija Zmago Skobir je pozdravil neposredno povezavo z belgijsko prestolnico: “Veseli smo, da se je Brussels Airlines odzval na potrebe po letih, ki nastajajo zaradi predsedovanja Slovenije Svetu EU. Upamo, da bo zasedenost letal že v začetnem obdobju letenja dobra in da bo družba linijo že kmalu okrepila z dodatnimi leti.”

Danes popoldne bodo na Brniku prvič pozdravili še letalskega prevoznika Air Montenegro, ki bo zaenkrat dvakrat tedensko letel v Tivat. Septembra namerava ponudbo letov razširiti še z leti v Podgorico.

Na ljubljanskem letališču trenutno redne lete ponuja še osem prevoznikov: Aeroflot v Moskvo, Air France v Pariz, Air Serbia v Beograd, LOT Polish Airlines v Varšavo, Lufthansa v Frankfurt, SunExpress v Antalijo, Transavia v Amsterdam in Turkish Airlines v Istanbul.

Obstoječim prevoznikom se bodo po navedbah Fraporta Slovenija čez poletje pridružili še drugi, po trenutnih napovedih Wizz Air v Bruselj-Charleroi, British Airways v London Heathrow in Easyjet v London Gatwick, Swiss International Airlines v Zürich, Israir v Tel Aviv, Iberia v Madrid in Flydubai v Dubaj.

“Večina prevoznikov ob normalizaciji zdravstvenih razmer pričakuje povečano povpraševanje po potovanjih z letali, čemur se bodo prilagajali z dodajanjem letov v vozni red,” pravijo v Fraportu Slovenija, kjer bodo v četrtek prvič pozdravili potnike na novem terminalu. Tega so slovesno odprli 16. junija.

V družbi sicer še pojasnjujejo, da sproščanju ukrepov za zajezitev epidemije sledi čarterski promet. Turističnim agencijam oživljanje čarterskega prometa dobro uspeva, ta je v poletnem obdobju stekel v večjem obsegu kot prejšnjo sezono. Med najbolj privlačnimi čarterskimi destinacijami so grški otoki, turška Antalya, Djerba v Tuniziji, egiptovski Šarm el Šejk in Hurghada ter Barcelona, Madeira in Tenerifi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!