Za negovalno bolnišnico v Mariboru odobrenih 8,9 milijona evrov

Slovenija 14. Okt 202111:34 > 11:35 0 komentarjev
UKC Maribor
Foto: Miloš Vujinović/BOBO

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za ureditev prostorov v negovalni bolnišnici Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor. Skupna višina sredstev za projekt znaša 8,9 milijona evrov, od tega bo 6,8 milijona evrov prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj iz virov React EU.

V okviru projekta bo ministrstvo za zdravje, ki ga bo izvajalo, umestilo negovalno bolnišnico v obstoječi objekt sedanjega oddelka za pljučne bolezni, namenjena pa bo tako za podaljšano bolnišnično zdravljenje in zdravstveno nego kot tudi za paliativno oskrbo. Negovalna bolnišnica naj bi bila primerljiva z evropskimi institucijami na tem področju. Izmenjevala naj bi tudi znanje in najboljše prakse pri delu. Urejena bo po standardih za negovalne bolnike in opremljena s pripomočki za fizioterapijo, rehabilitacijo in delovno terapijo. Imela bo 56 postelj za covidne bolnike, so zapisali v službi vlade.

V službi vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko so v letošnjem letu namenili že 66 milijonov evrov za krepitev slovenskega zdravstvenega sistema iz pobude React EU. Od skupno desetih naložb v okviru te pobude jih je bilo pet za izboljšanje stanja v zdravstvu.

Februarja so odobrili tudi 3,6 milijona evrov za preselitev oddelka za pljučne bolezni na lokacijo mariborskega UKC, marca 4,5 milijona evrov za ureditev prostorov za pridobitev dodatnih zmogljivosti Negovalne bolnišnice Ljubljana, v začetku maja 1,5 milijona evrov za projekt informacijske podpore naročanju na cepljenje na primarni ravni, junija pa 50 milijonov evrov za celovito energetsko sanacijo stavbe UKC Hospital, so spomnili v današnjem sporočilu za javnost.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!