Za urednika MMC tri popolne prijave, na 2. programu TVS nobena popolna

Slovenija 31. Avg 202216:11 5 komentarjev
rtvs, tvs, stavka, rtv slovenija
Borut Živulović /BOBO

Na razpis za odgovornega urednika Multimedijskega centra (MMC) so prispele štiri prijave, od tega ena nepopolna. Na razpis za odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu Televizije Slovenija (TVS) pa ni prišla nobena popolna prijava, so za STA sporočili iz Radiotelevizije Slovenija (RTVS).

RTVS je razpis za odgovornega urednika informativnega programa na 2. programu TVS objavila avgusta. Rok za prijavo je bil 16. avgust.

Ali bo razpis ponovljen, še ni znano. Kot je bilo navedeno v preteklem razpisu, izbranega kandidata na predlog direktorja TVS Uroša Urbanije ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTVS imenuje generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough.

Razpis za odgovornega urednika MMC pa se je iztekel 26. avgusta. Kot je bilo navedeno v razpisu, bo Grah Whatmough izbranega kandidata imenoval na predlog direktorjev Radia Slovenije in TVS ob pogoju pozitivnega mnenja večine programskih delavcev v uredništvu oziroma po pridobitvi soglasja programskega sveta RTVS.

Če direktorja usklajenega predloga ne bosta pripravila v 30 dneh od začetka usklajevanja, imata pravico predlagati vsak svojega kandidata.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje