Za v. d. generalnega direktorja Onkološkega inštituta imenovan Andraž Jakelj

Slovenija 29. Jul 202215:32 > 18:00 0 komentarjev
Onkološki inštitut
Bor Slana/Bobo

Svetniki Onkološkega inštituta Ljubljana so za v. d. generalnega direktorja inštituta imenovali Andraža Jaklja, ki bo funkcijo opravljal do imenovanja novega generalnega direktorja s polnimi pooblastili. Razpis zanj bo objavljen 12. avgusta. Zdaj že nekdanja generalna direktorica Andreja Uštar je namreč prejšnji teden odstopila.

Andraž Jakelj je po izobrazbi magister javne uprave, sicer pa direktor Psihiatrične bolnišnice Ormož z večletnimi izkušnjami v zdravstvu. Med drugim je bil član sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, predsednik sveta Splošne bolnišnice (SB) Celje ter član svetov SB Jesenice in Klinike Golnik, so sporočili z onkološkega inštituta. Jakelj je pojasnil, da zaradi imenovanja Psihiatrične bolnišnice Ormož ne bo zapustil, pač pa bo opravljal obe funkciji hkrati.

Svetniki so Jaklja za vršilca dolžnosti imenovali za obdobje do imenovanja novega generalnega direktorja za največ šest mesecev zmožnostjo podaljšanja še za šest mesecev. Kot so odločili, bo razpis za delovno mesto generalnega direktorja objavljen 12. avgusta. Mandat generalnega direktorja traja štiri leta.

Nekdanja generalna direktorica inštituta Andreja Uštar je na seji sveta prejšnji petek podala odstopno izjavo, ki so jo člani sveta sprejeli. Z njenim odstopom se je danes seznanila tudi vlada in podala soglasje k njeni razrešitvi, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje. Razlogi za njen odstop uradno niso znani. Uštar je vodenje inštituta s polnimi pooblastili prevzela konec januarja 2021, pred tem je bolnišnico začasno vodila po izteku mandata nekdanje direktorice Zlate Štiblar Kisić.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!