Za več milijonov prodali nekdanjo Koširjevo vilo na Bledu, kupec je Slovenec

Gospodarstvo 26. Mar 202218:32 > 18:50 2 komentarja
Vila Bled
STUDIO AB

Luksuzna vila nad Blejskim jezerom, ki je bila v lasti nekdanjega smučarskega asa Jureta Koširja, je dobila novega lastnika. Po tem, ko jo je Košir za 2,1 milijona evrov prodal Rusu Alekseju Grigorevu, jo je ta prenovil in za še dober milijon evrov več prodal novemu lastniku iz Domžal.

Nekdanji smučarski as Jure Košir je razkošno vilo nad Blejskim jezerom pred leti prodal ruskemu poslovnežu Alekseju Grigorevu oziroma njegovemu podjetju Grigorev Bled. Ta naj bi vilo prenovil in jo nato dlje časa prodajal, in sicer za 3,8 milijona evrov.

Kot kaže, pa je luksuzna vila pred tremi meseci le dobila novega lastnika. Za 3,45 milijona evrov jo je kupil Jani Valjavec iz Domžal, poroča Reporter.

Valjavec je leta 2013 s prijateljem Timom Mitjo Žagarjem ustanovil podjetje Cashila, ki se ukvarja z bančnimi transakcijami s kriptovaluto bitcoin. Je tudi ustanovitelj platforme ICONOMI za upravljanje premoženja in vodja upravljavske družbe Columbus Capital, še poroča Reporter.

Nekdanja Koširjeva vila je bila zgrajena leta 2009, prenovljena pa leta 2016. Vila stoji na strmem pobočju nad Blejskim jezerom, krasijo pa jo panoramska okna, ki nudijo čudovit pogled na jezero, otok in grad.

Bled, vila
STUDIO AB

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje