Začele so se zimske počitnice za šolarje z vzhoda Slovenije

Slovenija 28. Feb 202207:02 0 komentarjev
Vrtec
Foto: PROFIMEDIA

Za okoli 84.694 osnovnošolcev in 34.350 dijakov vzhodne Slovenije se danes začenja teden dni težko pričakovanih zimskih počitnic, medtem ko bodo njihovi vrstniki z zahoda države znova sedli v šolske klopi. Organizatorji so za ta čas pripravili pester nabor aktivnosti, tudi brezplačnih. V začetku tedna bo del vsebin tudi pustno obarvan.

Potem ko so minuli teden počitnice uživali šolarji iz gorenjske, goriške, notranjsko-kraške, obalno-kraške, osrednjeslovenske in zasavske regije ter Kočevja, se danes počitnic veseli še druga polovica šolarjev z vzhodne Slovenije, torej koroške, podravske, pomurske, savinjske in spodnjeposavske regije. V Zvezi prijateljev mladine Maribor so pripravili pester program. Otrokom in mladim bodo v Domu ustvarjalnosti mladih na voljo različne ustvarjalne, tudi pustne delavnice, več športnih aktivnosti in sredin zimski izlet na Grad Cmurek ob Muri, ki pripoveduje skrivnostne zgodbe o norostih, na posestvu Valdek pa prebiva skoraj 50 živali.

Športna zveza Celje skupaj z mestno občino tudi tokrat otrokom, osnovnošolski in srednješolski mladini ter študentom omogoča brezplačno udeležbo v različnih športnih aktivnostih. Med drugim bodo lahko bodo drsali v Mestnem parku, igrali namizni tenis na Osnovni šoli Ljubečna in plezali v celjskem plezalnem centru. Letos počitnice sovpadajo s pustnim časom, tako da je del vsebin, namenjenih družinam, pustno obarvan. Ptujski zavod za šport med drugim, z izjemno pustnega torka, za osnovnošolce do 4. razreda organizira športno preživljanje počitnic v Športni dvorani Mladika in na ptujskem stadionu. Špajza modrosti bo poskrbela za brezplačno počitniško varstvo otrok.

Mladi v Novem mestu pa so vabljeni na počitniške aktivnosti v Mladinski center Oton, kjer bo vse dni v tednu, kot napovedujejo, potekal barvit program. Šolarji bodo v šolske klopi znova sedli v ponedeljek, 7. marca. Naslednje počitnice jih čakajo konec aprila.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!