Začenjajo se dela na dveh odsekih železnice: kje bo začasno treba na avtobus?

Slovenija 28. Jul 202316:37 0 komentarjev
železnice, gradnja
Žiga Živulović jr./BOBO

Že ta konec tedna se bodo na dveh železniških odsekih začela gradbena dela, ki bodo s presledki trajala v avgustu in septembru. Zaradi prenove bodo morali potniki presedati tudi na nadomestne avtobuse, pri čemer pa lahko v potniškem prometu pričakujemo tudi zamude.

V avgustu bodo na železniškem omrežju potekala obsežnejša dela, zaradi česar bo na nekaterih odsekih treba presesti na nadomestne avtobuse. Dela bodo med 3. in 14. avgustom potekala na progi Ljubljana–Litija, kjer bodo delavci med drugim v predoru Poganek vgradili tokovno tirnico in poskrbelo za menjavo tirnic in pragov.

Kot so sporočili s Slovenskih železnic, bodo v času popravil del vlakov nadomestili z avtobusnimi prevozi. Na tej progi po rednem voznem redu vozi dnevno med delavniki 71 vlakov, v času obnove pa bo nadomestni prevoz organiziran za 21 vlakov. Ostali vlaki bodo vozili.

Že ta konec tedna pa se bo začela tudi nadgradnja proge Maribor–Špilje. Slovenske železnice opozarjajo, da bo prva zapora na tej progi trajala od 29. julija do 13. avgusta, ko vlaki tu ne bodo vozili. Vse bodo nadomestili avtobusni prevozi z izjemo 29. julija, ko bodo nekateri vlaki lahko vozili še pred začetkom zapore in 13. avgusta po koncu zapore.

Druga serija zapor bo na progi med Mariborom in Špiljami veljala 18., 22., 28. avgusta. Takrat bo na relaciji vozilo le 17 vlakov, ostalih deset pa bodo nadomestili z avtobusi. Takšen režim bo veljal tudi od 30. avgusta do 1. septembra in od 4. do 6. septembra.

Dela na železnicah in posledični nadomestni prevozi lahko povzročijo zamude, opozarjajo na Slovenskih železnicah. Potnikom zato svetujejo, da spremljajo aktualne informacije na njihovi spletni strani, na e-naslovu [email protected] ter na brezplačni telefonski številki 080 81 11.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!