Zadnja napoved Arsa: Vračata se dež in veter. Kdaj lahko spet pričakujemo sonce?

Slovenija 06. Maj 202417:26 0 komentarjev
Vreme: oblačnost pred nevihto
Foto: Alen Milavec/BOBO

Sloveniji se od zahoda Evrope približuje ciklon, ki bo prinesel veter in dež, po zadnji napovedi Arsa pa bodo možne tudi nevihte. Koliko časa bo deževno vreme vztrajalo in kdaj se vrača sonce?

Naši državi se od zahoda približuje ciklon, ki bo prinesel slabo vreme.

Že v zgodnjih popoldanskih urah je nad Slovenijo začel pihati jugozahodnik. Veter, ki nad naše kraje prinaša vlažen zrak, se bo v naslednjih urah še okrepil, napovedujejo na Agenciji za okolje (Arso). Prve kaplje dežja lahko v zahodnem delu države pričakujemo že do večera. Na vzhodu je danes bolj sončno, a tudi najbolj vetrovno.

Jutri se bo ciklon iznad zahodne Evrope premaknil nad severno Sredozemlje. Oblaki nad Slovenijo se bodo zgostili in prekrili večji del države. Zjutraj bo še večinoma suho, dopoldne pa bo začelo deževati. Najprej bo namočilo zahodni del države, čez dan se bodo padavine razširile proti vzhodu. “Najdlje bo ostalo suho v severovzhodni Sloveniji, kjer bodo padavine verjetno šele pozno popoldne ali zvečer,” pravijo na Arsu.

Padavin ne bo veliko, dodajajo, saj bo v povprečju padlo od pet do deset litrov dežja na kvadratni meter. Ob krajevnih plohah bo padavin lahko tudi do trikrat več.

V sredo bo vreme precej podobno – suhemu jutru bo sledil oblačen dan s plohami in krajevnimi nevihtami. Količine padavin bodo zelo različne. “Padavinske celice se bodo le počasi pomikale, zato bodo količine od kraja do kraja precej različne,” pravijo na Arsu. Po državi bo zapihal severovzhodnik, na Primorskem pa zvečer šibka burja.

Kdaj se bo razjasnilo?

Bolj prijetno vreme nas čaka šele v četrtek, ko se bo razjasnilo. Po prehodu fronte se bo spet tudi ogrelo, ob sončnem in suhem vremenu bomo podnevi namerili od 20 do 25 stopinj Celzija. Burja na Primorskem bo vztrajala, prav tako severovzhodni veter v drugih delih države.

Tudi konec tedna bo po napovedih Arsa minil v znamenju stabilnega in precej sončnega vremena. Verjetnost za krajevne padavine se bo nekoliko povečala v nedeljo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!