Zadnji maratonski krog Pahorja kot predsednika: Zarosilo se mi je oko

Slovenija 23. Okt 202213:22 4 komentarji
borut pahor, ljubljanski maraton
Twitter/@BorutPahor

Borut Pahor je danes odtekel svoj zadnji maraton v vlogi predsednika države. Priznal je, da se mu je ob vzklikih podpore ob progi zarosilo oko.

Aktualni predsednik države Borut Pahor je danes odtekel svoj zadnji maraton v tej vlogi, ki ga je imenoval “častni krog predsednika republike”; v cilj je še zadnjič pritekel s slovensko zastavo v roki.

Potem ko je pretekel ciljno črto, se je zahvalil vsem ljudem, ki so bili ob progi in spodbujali tekače. Tudi sam je bil, kot je povedal, udeležen zelo prijaznih pozdravov.

Dodal je, da se mu je, ko je v množici videl plakat z napisom “Pahor, hvala za vse”, kar zarosilo oko.

Na cilju je prepoten, a nasmejan Pahor posnel še nekaj fotografij s svojimi podporniki.

“Zahvalil bi se vsem prijaznim tekačem, ki so se ustavili ob meni, sem in tja naredili kakšen selfi, me pozdravili, mi voščili vse najboljše. Sploh pa bi se rad zahvalil ljudem ob cesti. Bili so zares izjemni, spodbujali so me, in tudi če sem se sem in tja ustavil za kakšno sekundo, da bi dal kakšnemu roko, mi prav nič ni žal,” je dejal v videoposnetku, ki ga je objavil na Twitterju. Nazadnje se je svojim podpornikom zahvalil za dobre želje na njegovi nadaljnji poti.

Fotografski objektiv ga je sicer ujel že kmalu po štartu maratona.

Svojemu nasledniku, ki ga Slovenci volimo prav danes, je svetoval, naj stori vse po svoji presoji in pameti, da povezuje slovensko narodno in državljansko skupnost, saj je to njegova glavna naloga. Sam je glas za naslednjega predsednika republike oddal že na predčasnem glasovanju. Kdo bo Pahorja zamenjal na predsedniškem stolčku, bomo na N1 spremljali V ŽIVO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje