Zadnji oktobrski teden bo deževen. Kaj pa nas čaka med počitnicami?

Slovenija 23. Okt 202309:55 0 komentarjev
Jesenski gozd
Foto: PROFIMEDIA

Zakorakali smo v zadnji oktobrski teden. V prihodnjih dneh nas čaka precej spremenljivo vreme s kar nekaj dežja. Konec tedna bo predvidoma bolj suh, začetek krompirjevih počitnic pa bodo zaznamovale padavine. V drugi polovici prazničnega tedna bo predvidoma suho.

Ponedeljek je in na vrata že trka november. Danes bo še sončno s temperaturami med 17 in 22, na severozahodu bo okoli 15 stopinj Celzija.

Dnevi, ki sledijo, bodo vremensko precej muhasti. Kot je za N1 povedal meteorolog Agencije RS za okolje (Arso) Andrej Velkavrh, bo od torka do vključno petka deževalo z vmesnimi prekinitvami.

V torek bo začelo deževati na zahodu, padavine pa se bodo čez dan krepile in zvečer ali v prvem delu noči zajele vso državo. Temperature bodo od 15 do 20, ob morju in v južni ter vzhodni Sloveniji bo tja do 23 stopinj Celzija.

V sredo bo spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami. Ob morju se lahko razvije tudi kakšna nevihta. V noči na četrtek bodo te padavine prehodno ponehale, zato bo začetek malega petka suh. Popoldne bo na zahodu deževalo, dež pa se bo širil v notranjost Slovenije. V petek dopoldne bo predvidoma nehalo deževati.

Konec tedna bo v glavnem suh, čeprav na zahodu padavine niso izključene. Ne pozabite, v noči na 29. oktober se prestavi ura – ob treh zjutraj bomo ure premaknili za eno uro nazaj in prešli na zimski čas, spali pa bomo eno uro dlje.

Prihodnji teden se začnejo krompirjeve počitnice, tudi tisti, ki nismo šolarji, pa bomo imeli vsaj dva prosta dneva. Čeprav napoved za toliko dni vnaprej ni najbolj zanesljiva, za zdaj kaže, da bi lahko ob začetku počitnic še videli nekaj dežja, potem pa bo predvidoma suho. Nekaj stopinj hladneje bo kot ta teden, a nič nenavadnega za ta letni čas, je še povedal Velkavrh.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!