Požar pod Socerbom pod nadzorom, a skrbi povzroča burja

Slovenija 09. Avg 202213:31 > 10. Avg 2022 06:42 0 komentarjev

Gasilci nadaljujejo boj s požarom, ki se je v noči na torek vnel pod Socerbom v občini Koper. Pred dobrimi tremi urami sta bili aktivni še dve žarišči, ki pa sta bili po besedah vodje nočne izmene Davida Hrvatina pod nadzorom. Gasilcem skrbi povzroča predvsem burja. Danes pri gašenju pričakujejo vnovično pomoč iz zraka.

S pomočjo kanaderjev in helikopterjev so se gasilci s požarom v torek borili cel dan, okoli 21. ure pa sta bili aktivni še dve žarišči. V nočni izmeni je na terenu bilo okoli 120 gasilcev s Severne Primorske.

Zračne sile ponoči niso gasile, je pa pomoč z zraka predvidena tudi danes, je za STA pojasnil David Hrvatin iz koprske gasilske brigade. V torek so požar gasili tudi s tremi slovenskimi vojaškimi helikopterji, slovenskim letalom pilatus, dvema italijanskima helikopterjema in dvema italijanskima kanaderjema.

Po torkovih popoldanskih podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje je gorelo na približno 15 hektarjih, kot je ocenil Hrvatin, se je ta številka proti večeru nekoliko povečala.

Koprski župan Aleš Bržan je v torkovi izjavi za medije dejal, da oskrba s pitno vodo še ni ogrožena. Pojasnil je, da je Uprava RS za zaščito in reševanje res preusmerila nekaj gasilskih cistern iz vodarne Rižanskega vodovoda na požarišče, vendar sta Slovenska vojska in Civilna zaščita kmalu zagotovili dodatne tovornjake.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!