Zakaj je generalni direktor UKC Ljubljana zahteval izredni notranji nadzor

Slovenija 20. Apr 202314:31 2 komentarja
UKC Ljubljana
Foto: Žiga Živulović jr./BOBO

V ljubljanskem univerzitetnem kliničnem centru poteka izredni notranji nadzor zaradi številnih nepravilnosti, ki so se dogajale v službi za korporativno varnost. Med drugim naj bi zdaj že nekdanji šef te službe Matjaž Tavčar posegal v posnetke varnostnih kamer, ki so posnele incident, v katerega je bil vpleten, poroča 24ur.com. V UKC Ljubljana so za N1 potrdili potek izrednega notranjega nadzora, a ta še ni zaključen, zato dodatnih pojasnil v tem trenutku še ne dajejo.

Lani oktobra naj bi se na varovanem območju UKC Ljubljana zgodil incident med zdaj že nekdanjo vodjo službe za korporativno varnost Matjažem Tavčarjem in neznano osebo, poroča 24ur.com. Po njihovih informacijah je po incidentu Tavčar naročil izbris posnetkov nadzornih kamer za obdobje treh dni.

Pristojni uslužbenci so o dogajanju po poročanju 24ur.com obvestili vodstvo ljubljanskega kliničnega centra in predlagali uvedbo izrednega notranjega nadzora nad delom službe za korporativno varnost, uvedbo disciplinskega postopka zoper vodjo službe in celo prijavo kaznivega dejanja napada na informacijski sistem policiji.

V UKC Ljubljana so za N1 potrdili, da je generalni direktor dr. Marko Jug na podlagi 76. a člena zakona o zdravstveni dejavnosti odredil izvedbo izrednega notranjega nadzora nad materialnim poslovanjem službe za korporativno varnost v letu 2022. Postopek še ni zaključen, je pa predmet nadzora tudi upravljanje s sistemom videonadzora v UKC Ljubljana. Pred zaključkom nadzora dodatnih pojasnil še ne dajejo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje