Zakaj so Mariborčani slišali toliko gasilskih siren?

Slovenija 11. Sep 202213:25 0 komentarjev
gasilci, Maribor
N1

V nedeljo so Mariborčani dobesedno prihiteli na balkone in dvorišča, saj se je malo pred poldnevom po mestu slišalo zares veliko gasilskih siren. Ljudje so se spraševali, kaj se dogaja, kljub temu, da sirene niso bile slišati kot tiste požarne, so mnogi vendarle pomislili, da se je moral nekje razplamteti ogromen požar. A je šlo k sreči za nekaj povsem drugega.

Mariborčane so vznemirile gasilske sirene. Slišati jih je bilo zares veliko in ljudje, ki so tudi prihiteli na balkone in dvorišča, so se ustrašili, da nekje močno gori. Kar pa k sreči ni bilo res.

gasilci, maribor
N1

Šlo je za za promenado gasilskih vozil, ki se je peljala skozi mesto, in na srečo ni naznanjala velikega požara, temveč so se gasilci peljali na srečanje gasilskih vozil MAN in s tem hkrati tudi zaključek tridnevnega gasilskega usposabljanja Heavy Rescue Slovenia, ki je ta vikend potekalo v štajerski prestolnici.

To je največje usposabljanje gasilcev s področja tehničnega reševanja ob prometnih nesrečah v tem delu Evrope, ki se je letos, po dveh letih premora, vrnilo v Slovenijo na parkirišče trgovskega centra na Tržaški cesti.

Vse gasilske enote, ki so se srečanja udeležile, so se zbrale na enem mestu in se skupaj v strnjeni koloni vozil skozi Maribor odpeljale do prireditvenega prostora, ki je odprt ne le za udeležence usposabljanja, ki jih je več kot 150 iz Slovenije in sosednjih držav, pač pa tudi za obiskovalce.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!