Dva praznika v tujini lahko prineseta gnečo in zastoje na naše ceste

Slovenija 02. Jun 202207:05 > 18:47 0 komentarjev
Promet
Žiga Živulović jr./Bobo

Zaradi dneva republike, ki ga praznujejo v Italiji, in prihajajoče binkoštne nedelje lahko na slovenskih cestah konec tedna pričakujemo povečan promet, opozarja prometnoinformacijski center za državne ceste.

Konec tedna lahko na slovenskih cestah pričakujemo povečan promet, opozarja prometnoinformacijski center za državne ceste. V Italiji namreč praznujejo dan republike, zaradi katerega obstaja možnost povečanega števila tovornih vozil predvsem pred mejnimi prehodi z Italijo ter na avtocesti A1 med Italijo in Madžarsko.

V nedeljo, 5. junija, pa praznujemo binkoštno nedeljo. To je praznik, ki se v nekaterih evropskih deželah prevesi še v ponedeljek. Ker to v Avstriji, Nemčiji, Franciji in na Madžarskem pomeni omejitev tovornega prometa, lahko pričakujemo povečano število tovornih vozil pred praznikom in po njem tudi na slovenskih cestah.

Na prometnoinformacijskem centru opozarjajo še, da je junija v prometu na splošno treba računati na običajne prometne konice, upočasnjen promet z občasnimi zastoji na cestah proti večjim mestom, občasna dela, tranzitne oziroma turistične voznike, bolj polna počivališča in daljši čas potovanja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!