Zaradi lažne novice v postojnski porodnišnici podali kazensko ovadbo

Slovenija 29. Dec 202117:00 0 komentarjev
Porodnišnica Postojna
Sebastijan Ženko/Google maps

V postojnski porodnišnici so zaradi lažne novice, da naj bi v njihovi porodnišnici umrli štirje novorojenčki cepljenih mamic, podali kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu, je potrdil direktor porodnišnice Aleksander Merlo. Bolnišnica je sicer že takoj po širitvi lažne novice sporočila, da gre za povsem izmišljeno informacijo in da jo v celoti zavračajo.

“Poskušali so nam nagajati. To smo sprejeli zelo težko. Da se trudiš, delaš in te potem še tako napadajo z nizkimi udarci,” je v pogovoru za Radio 94 povedal direktor porodnišnice Postojna Aleksander Merlo. Dodal je, da je v porodnišnici prevladovalo stališče, da bi tovrstna dejanja ustavili, zato so tudi podali kazensko ovadbo proti neznanemu storilcu. Za podrobnejša pojasnila o prijavi smo se obrnili tudi na Policijsko upravo Koper. Odgovore bomo objavili takoj, ko jih prejmemo.

Slaba precepljenost mlade populacije

Spomnimo sicer, da se je v začetku decembra po družbenem omrežju Facebook razširila lažna novica, da naj bi v postojnski porodnišnici umrli štirje novorojenčki cepljenih mamic. V porodnišnici Postojna so takrat sporočili, da gre za povsem izmišljeno informacijo in da jo v celoti zavračajo. Predsednik sveta zavoda postojnske bolnišnice Uroš Petohleb je tovrstno širjenje lažnih informacij označil za nizkotno in sramotno dejanje.

Lažna novica o smrti novorojenčkov se je razširila po tem, ko je postojnska porodnišnica na svojem Facebooku delila objavo direktorja Merla, sicer priznanega specialista ginekologa in porodničarja ter dolgoletnega vodjo porodnišnice Postojna. Ta je v apelu prosil ljudi, da resno razmislijo in zaupajo zdravstvenim delavcem. “Vse delamo v korist naših pacientov, ljudi in ne vidim razloga za paniko, omalovaževanje teh zadev, ki jih medicina nadgrajuje, študira in podobno. Tako da to ni neko šalabajzerstvo. Absolutno apeliram: Cepljenje je zdaj trenutno edina rešitev,” je dodal.

Tudi v pogovoru za Radio 94 je Merlo pojasnil, da so pozvali k cepljenju proti covidu-19 zato, saj je precepljenost pri mladi populaciji in nosečnicah ter njihovih partnerjih tako slaba, da jim to, kot se je izrazil, dela velike težave.

Novice: najbolj sveže in aktualne novice iz Slovenije in sveta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!