Na Dolenjskem od večera do jutra kar 17 nesreč

Slovenija 23. Jan 202309:46 0 komentarjev
Izločanje iz smeri Črmošnjic
PU Novo mesto

Medtem ko so razmere zaradi sneženja nevarne zlasti na prehodu med Notranjsko in Primorsko, so razmere zahtevne tudi na dolenjskih cestah, kjer že dalj časa močno sneži. Tamkajšnji policisti na več odsekih iz prometa izločajo tovorna vozila, težave pa med drugim povzročajo podrta drevesa.

Na Dolenjskem že več ur sneži, vozne razmere so zahtevne, promet pa je zelo upočasnjen, so sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto. Policisti so razmere na dolenjskih cestah spremljali tudi ponoči, o njih pa obveščajo pristojne službe. Na več odsekih iz prometa izločajo tovorna vozila.

Kot so še sporočili s PU Novo mesto, na Dolenjskem težave povzročajo podrta drevesa, ki so padla na cesto in ovirajo promet. Od 22. ure so policisti obravnavali dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in 15 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V večini primerov so se zgodili trki v podrta drevesa in zdrsi vozil.

Na dolenjski avtocesti velja izločanje za tovorna vozila nad 7,5 tone na počivališču Starine in na Obrežju (proti Ljubljani) ter med priključkoma Ivančna Gorica in Bič proti Novemu mestu. Prepoved za tovorna vozila nad 7,5  tone je tudi na cesti Soteska–Črmošnjice–Črnomelj. Prav tako velja prepoved za priklopnike in polpriklopnike na glavni cesti Novo mesto–Metlika in na cesti Semič–Jugorje.

Izločanje iz smeri Črnomlja
PU Novo mesto

Dolenjski policisti voznikom svetujejo, naj upočasnijo hitrost, povečajo varnostno razdaljo in vozijo strpno. Na pot naj se odpravijo le, če je to nujno. Prav tako naj preverijo razmere na cestah, z vozil pred vožnjo odstranijo sneg in se na pot odpravijo pravočasno.

Previdni naj bodo tudi pešci, saj je na pločnikih marsikje še veliko snega. Hoja ob robu cestišča je v zimskih razmerah zaradi nevarnosti zdrsov vozil še posebej nevarna. Tudi za pešce velja, naj opravke odložijo, če ti niso nujni.

Kočevje
Bojan Štefanič/BOBO

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!